Zoeken
 
Onze oplossing voor groothandel en onderhoudsbedrijven.
De standaard oplossing die voelt als maatwerk.

Voorraadbeheer

Artikelbeheer Order-Direct biedt uiteenlopende voorzieningen voor voorraadbeheer, opdat u nauwkeurig de voorraad van ieder artikel kunt bijhouden. Binnen het pakket wordt bij ieder artikel steeds de actuele voorraad getoond, met de openstaande reserveringen voor klanten en de nog niet geleverde bestellingen door leveranciers. De voorraad wordt automatisch bijgewerkt wanneer er artikelen worden verkocht, onderdelen worden gebruikt, bestellingen worden binnengeboekt en artikelen retour worden gezonden.

Besteladvies

Door het instellen van minimale en maximale voorraden bij ieder artikel kunt u het programma een besteladvieslijst laten samen­stellen van de artikelen waarvan onvoldoende voorraad is en dus moeten worden bijbesteld. Vanuit het besteladvies worden dan rechtstreeks nieuwe bestelbonnen aangemaakt.

Bekijk hier het besteladvies.

Inventariseren

Order-Direct biedt ondersteuning voor het inventariseren van de gehele bedrijfsvoorraad.

In het onderdeel Inventariseren worden de getelde aantallen ingevoerd, eventueel samen met de lokatie. U kunt ook ingevoerde tellingen uit een Excelbestand inlezen en laten verwerken. Tenslotte ondersteunt het onderdeel het gebruik van een draadloze barcodescanner.

Voorraadhistorie van een artikel

Per artikel kan een overzicht worden opgeroepen van alle voorraadmutaties die op dat artikel hebben plaatsgevonden sinds de meest recente teldatum. Zo kunt u snel het voorraadverloop van een artikel bekijken.

Bekijk hier de voorraadhistorie.

Voorraadoverzichten

In het onderdeel Voorraadoverzicht worden voorraadoverzichten opgevraagd van een enkel artikel, een artikelgroep of het gehele artikel­bestand, zowel voor de huidige datum als voor een bepaalde datum in het verleden. In dit onderdeel kunt u een complete voorraadhistorie opbouwen en het voorraadverloop door de tijd bijhouden.

Bekijk hier het voorraadoverzicht.