Zoeken
Pagina's
 
Onze oplossing voor groothandel en onderhoudsbedrijven.
De standaard oplossing die voelt als maatwerk.

Voorraadbeheer

VOorraadbeheer

Order-Direct heeft uiteenlopende voorzieningen voor voorraadbeheer om steeds de actuele voorraad van ieder artikel bij te houden. Bij ieder artikel wordt steeds de actuele voorraad getoond, met de openstaande reserveringen voor klanten en de nog niet geleverde bestellingen door leveranciers. De voorraad wordt automatisch bijgewerkt wanneer er artikelen worden verkocht, onderdelen worden gebruikt, bestellingen worden binnengeboekt en artikelen retour worden gezonden.

Besteladvies

Met het vastleggen van minimale en maximale voorraden bij ieder artikel kan het programma een advies samenstellen van de artikelen die moeten worden bijbesteld omdat ze niet meer voldoende op voorraad zijn. Vanuit het besteladvies worden dan rechtstreeks nieuwe bestelbonnen aangemaakt.

Besteladvies

Inventariseren

Heeft u de voorraad van artikelen opnieuw geteld dan voert u in het onderdeel 'Inventariseren' de aantallen in met de lokaties. U kunt ook tellingen en lokaties uit een Excelbestand inlezen en verwerken.

Inventariseren

Voorraadhistorie van een artikel

Bij ieder artikel met voorraadbeheer kan een overzicht worden opgeroepen van alle voorraadmutaties op dat artikel sinds de meest recente teldatum. Zo bekijkt u snel het voorraadverloop van een artikel.

Voorraadhistorie

Voorraadoverzichten

Voorraadoverzichten worden opgevraagd van een enkel artikel, een artikelgroep of het gehele artikelbestand.

Voorraadoverzicht