Zoeken
Pagina's
 
Onze oplossing voor groothandel en onderhoudsbedrijven.
De standaard oplossing die voelt als maatwerk.

Machines en onderhoud

Machines en onderhoud Met deze module registreert u de gegevens van meer complexe ‘artikelen', zoals autowas­installaties, heftrucks, verwarmingsketels, computernetwerken en printers.

Machines

In het onderdeel 'Machine bewerken' legt u de gegevens van een machine vast. Reparaties en onderhoudsbeurten aan een machine worden automatisch opgenomen in de machinehistorie.

U kunt termen als 'machine' en 'serienummer' naar inzicht wijzigen in benamingen die beter passen bij uw eigen situatie.

Bewerk hier uw machines.

Onderhoudsbeurten en servicecontracten

Bij iedere machine kunt u aangeven of er sprake is van onderhoudsbeurten op de machine. Daarnaast kunt u vastleggen dat er sprake is van een servicecontract en of dit contract periodiek moeten worden gefaktureerd.

Door middel van een machineconfiguratie kunt u nauwkeurig aangeven uit welke onderdelen een machine bestaat. Deze configuratie kan desgewenst worden overgenomen op de fakturen voor het servicecontract.

Servicecontracten worden in serie gefaktureerd in het onderdeel 'Automatisch faktureren'.

Bekijk hier de onderhoudsbeurten en servicecontracten van een machine.

Overzicht machines

In dit onderdeel roept u voor een reeks van machines uiteenlopende overzichten op. De gegevens worden verdeeld over meerdere tabbladen getoond.

Roep hier een reeks van machines op.

Bonnen bij een machine

In dit onderdeel roept u voor een specifieke machine op welke verkoop- en reparatiebonnen aan deze machine zijn gekoppeld.

Hier roept u een specifieke machine op om de gekoppelde bonnen te bekijken.

Prognoses

Met deze module kunt u ook prognoses vastleggen; dit zijn machines/projecten bij een klant die in de toekomst mogelijk order gaan worden. Bij iedere prognose legt u de verwachte orderdatum, het orderbedrag en de scoringskans in procenten vast. In het onderdeel 'Overzicht machines' vraagt u de prognoses in een bepaalde periode op.

Hier kunt u de prognoses vastleggen.