Zoeken
 
Onze oplossing voor groothandel en onderhoudsbedrijven.
De standaard oplossing die voelt als maatwerk.

Artikelbeheer

Artikelbeheer Artikelen zijn de produkten die u inkoopt bij leveranciers of zelf samenstelt, op voorraad legt in uw magazijn en verkoopt aan klanten. Ook zaken als arbeidsloon en verzendkosten worden als artikelen vastgelegd.

Artikelen

Order-Direct bevat een uitgebreid artikelbestand met artikelgroepen, kortingsgroepen, samengestelde artikelen, opmerkingen, teksten, merken, eenheden, gewichten, volumes en lokaties.


Artikelomschrijvingen kunnen worden ingevoerd in alle door Order-Direct ondersteunde talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Naast een drietal opmerkingsregels kan bij een artikel een complete artikeltekst worden vastgelegd met een onbeperkt aantal regels, die desgewenst wordt overgenomen op offertes.

Artikel bekijken alle informatie

Leveranciers

Bij ieder artikel horen één of meerdere leveranciers. Per leverancier geeft u een standaard inkoopprijs, kostprijs, verkoopadviesprijs en maximale korting op. Bovendien kunt u een aktieprijs vastleggen met de bijbehorende aktieperiode.

Beschikt een leverancier over een eigen groepenstructuur voor zijn assortiment, dan kunt u deze groepen vastleggen binnen Order-Direct.

Bewerk hier al uw leveranciers.

Artikelconfiguraties (samengestelde artikelen)

Aan een artikel (hoofdartikel) kan een reeks van andere artikelen (subartikelen) worden gekoppeld in de vorm van een artikel­configuratie. Plaatst u het hoofdartikel op een verkoopbon, dan worden automatisch alle bijbehorende subartikelen op die bon geplaatst. Dit is handig bij samengestelde artikelen en gangbare combinaties van artikelen, zoals een computerconfiguratie of de verwijderingsbijdrage bij elektrisch gereedschap. Een configuratie kan ook tekstregels bevatten.

Configureer hier de artikelen.

Merken

Bij ieder artikel kunt u een merk vastleggen om gerichter te kunnen zoeken naar een artikel. U kunt dan ook omzet­overzichten opvragen getotaliseerd per merk, prijsafspraken vastleggen gebaseerd op een merk en lijsten samenstellen van de artikelen van een bepaald merk.

Hier ziet u alle merknamen

X-codes

Artikelen die slechts tijdelijk in het artikelbestand zijn opgenomen, bijvoorbeeld omdat ze eenmalig voor een bepaalde klant worden besteld, worden aangeduid met een speciale artikelcode die begint met de letter ‘X'. Deze ‘X-codes' blijven in het bestand aanwezig zolang ze in gebruik zijn. Daarna worden ze opgeschoond naar de historie.

Pas hier de x-codes aan

Bedrijfsruimten en lokaties

Binnen Order-Direct kunt u bedrijfsruimten vastleggen. Een artikel kan één of meerdere lokaties hebben in zo'n bedrijfsruimte. Na het oproepen van een artikel worden automatisch de bijbehorende lokaties getoond. Doordat u bij iedere bedrijfsruimte een kleur kunt instellen is snel te zien waar een artikel zich bevindt.

Bekijk hier alle bedrijfsruimten.