Zoeken
Pagina's
 
Contactgegevens van Order-Direct.
Order-Direct ontwikkelt al sinds 2001 bedrijfssoftware.

Geschiedenis

Het begin

De software van Order-Direct is ontwikkeld vanuit de dagelijkse praktijk van een technische groothandel in Limburg.
Al rond 1992 had de eigenaar van dit bedrijf vooruitstrevende ideeën over automatisering en de manier waarop dit hem kon helpen het bedrijf succesvol te runnen.

Deze ondernemer had een visie van één enkel software pakket waar de volledige organisatie op moest kunnen draaien. Na een onderzoek onder de beschikbare pakketten was de conclusie dat alleen een maatwerkoplossing aan zijn eisen zou voldoen.

In de jaren daarna is door verschillende mensen, waaronder een van de huidige ondernemers achter het bedrijf Order-Direct, aan deze software gewerkt.

Van maatwerk naar product

In de loop van de tijd groeide de software uit tot een compleet pakket met veel functionaliteit dat ook - zij het toen nog mondjesmaat - werd verkocht aan andere bedrijven.

Intussen maakte Windows een sterke ontwikkeling door terwijl de software nog op Microsoft DOS was gebaseerd.

Uiteindelijk bleek software-ontwikkeling toch te ver van zijn groothandelsbedrijf af te staan, waarop de ondernemer besloot de software af te stoten.

Van product naar bedrijf

De huidige eigenaren van Order-Direct hadden op dat moment al geruime ervaring met de software. In 2001 richtten zij hun eigen bedrijf op, verkregen de rechten op de software en namen de ondersteuning van een aantal bestaande klanten voor hun rekening. Zij bouwden de DOS-versie om naar Windows software en gingen daarmee actief de markt op.

Op dat moment lag de focus vooral op handelsbedrijven, maar er kwamen al snel klanten uit andere branches met vergelijkbare uitdagingen bij.

Order-Direct vandaag de dag

Mede door de spreiding in branches en het groeiende aantal klanten is de Order-Direct software vandaag de dag uitgegroeid tot een bedrijfsbrede automatiseringsoplossing voor middelgrote en kleinere handels-, onderhouds- en assemblagebedrijven.

De software van Oder-Direct biedt veel 'value for money'. Het pakket bevat bijzonder veel functionaliteit en is tegelijkertijd erg eenvoudig te gebruiken.

Hieraan ten grondslag ligt de ontwikkelfilosofie van Order-Direct: bouw een product dat standaard is, maar eenvoudig kan worden geconfigureerd om de klanten een maatwerk ervaring te geven.